Luftvärmepumpar Borås

FH35 Luftvärmepump

Mitsubishi FH35 värmepump

Köp Mitsubishi FH35
KJ35 Luftvärmepump

Mitsubishi KJ35 värmepump

Köp Mitsubishi KJ35
SF35 Luftvärmepump

Mitsubishi SF35 värmepump

Köp Mitsubishi SF35
FH25 Luftvärmepump

Mitsubishi FH25 värmepump

Köp Mitsubishi FH25

Fler luftvärmepumpar

Beställ din luftvärmepump från Svensk kylservice i Borås

Rätt luftvärmepump kan spara dig upp till 60 % av uppvärmningskostnaderna, den är också relativt billig att investera i och smidig att låta installera. Kontakta oss på Svensk Kylservice om du vill veta mer om luftvärmepumpar!


Kall luft eller varm luft?

Luftvärmepumpar, eller luft-luftvärmepumpar som de egentligen mer korrekt – om än något mer besvärligt – kallas går också ofta under namnet komfortvärmepumpar. Komfort betyder bekvämlighet och det är just vad luftvärmepumpar är eftersom de trots att de under många, långa, kalla vintermånader kan förse en med skön varmluft inomhus, också kan förse en med svalkande kalluft under sommarens heta dagar. Vi i Sverige är inte bortskämda med särskilt många heta sommardagar per år, men när de väl kommer är det väldigt skönt att ha tillgång till lite svalka inomhus.

För att en luftvärmepump ska kännas effektiv krävs öppen planlösning eftersom bara luften i det rum som luft-luftvärmepumpen sitter i får markant temperaturskillnad. Övriga rum i huset får högst begränsad uppvärmningseffekt. Man kan låta installera en luftvärmepump i varje rum, men har huset många rum är detta sällan en effektiv lösning.

Så funkar en luftvärmepump

Värmen som kommer ur en luftvärmepump hämtas direkt från luften utanför huset. Med hjälp av energi, i regel elektricitet, omvandlas värmen utanför ditt hus till varmluft i värmepumpen. Den varma luften blåses rakt in i ditt hem. Exakt samma koncept, fast omvänt, sker när du önskar kalluft. För att en luftvärmepump ska vara effektiv när det är riktigt kallt krävs anpassad teknologi.

Luftvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar