Bergvärmepumpar Borås

NIBE F1245 8kw bergvärmepump

NIBE F1245 8KW bergvärmepump

Köp F1245 8KW
NIBE F1245 10kw bergvärmepump

NIBE F1245 10KW bergvärmepump

Köp F1245 10KW
NIBE F1255 6kw bergvärmepump

NIBE F1255 6KW bergvärmepump

Köp F1255 6KW
NIBE F1255 16kw bergvärmepump

NIBE F1255 16KW bergvärmepump

Köp F1255 16KW

Fler bergvärmepumpar

Den mest lönsamma värmepumpen

Bergvärmepumpar är de mest komplicerade att låta installera, de är också dyrast och tar längst tid. Men ändå talar allt till bergvärmepumpens fördel. På lång sikt är investeringen i en bergvärmepump garanterat lönsam – för såväl huset som den privata plånboken och – inte minst – miljön. Allt fler inser bergvärmepumpens många fördelar och intresset för bergvärmepumpar här i Sverige har de senaste åren skjutit i höjden.


Vad är bergvärme?

Bergvärme är värme som utvinns ur berggrunden. Olika berggrund ger olika effektiv bergvärme, men i vilket fall som helst så är den mycket effektiv. Berggrunden håller ungefär samma temperatur året om vilket garanterar stabil, pålitlig uppvärmning av huset året om. Man kan också enkelt koppla saker som vattensystem och spabad till sin bergvärmepump.

För att komma åt berggrunden och utvinna värme från den måste man borra ett djupt hål, man får räkna med att borra mellan 100 och 200 meter rakt ner i berggrunden. I hålet placerar man sedan en kollektorslang som fångar upp värmen i berggrunden och för den till bergvärmepumpen du låtit installera. En energikälla förvandlar bergvärmen till värme i ditt hem och ditt vattensystem. Vi på Svensk Kylservice berättar gärna mer om bergvärme och bergvärmepumpar, och vi kan hjälpa dig att räknad ut din potentiella besparing med bergvärme.

Förberedelser för bergvärmepump

Du kan förbereda dig för installationen av en bergvärmepump genom att räkna ut ditt energibehov. Har du svårt för att göra en sådan uträkning själv så ställer vi gärna upp och hjälper dig.

Vi hjälper dig sedan att välja ut den bästa bergvärmepumpen för dina unika behov och sedan sätter vi igång processen.

Alla arbetskostnader associerade med installationen av bergvärmepumpar går att dra av via ROT.

bergvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar